Perbezaan Penapis Air Coway vs Brand X. Ramai Yang Terlepas Pandang Perkara #3 Sebelum Sewa Penapis Air

Tahun ini banyak jenama penapis air yang join industri sebab demand yang tinggi daripada bakal pelanggan.

Sebagai pelanggan, mesti perkara ni jadi semakit rumit. Pilihan semakin banyak, tapi mana satu yang berbaloi?

1. Coway adalah Pengilang, Pemasar & Servis.

Kilang di Korea Selatan antara yang terbesar menghasilkan produk penapis air. Coway juga mempromosi dan membuat servis. Tidak hairanlah Coway boleh sesuaikan produk Ombak untuk keperluan rakyat Malaysia.

Tangki air panas yang besar sebab rakyat Malaysia suka air panas. Ada optional mineral filter dan fungsi touch.

2. Ada 3 Teknologi Tapisan Air; Mana Yang Sesuai Untuk Pelanggan?

Kalau anda baca blog-blog ejen jenama X, mereka akan kaitkan Coway menggunakan teknologi RO — malah kaitkan RO adalah teknologi ketinggalan zaman. Mereka semua salah.

RO asalnya adalah teknologi yang digunakan oleh NASA untuk angkasawan di angkasa lepas. Hebat bukan?

Sebagai pengilang, Coway sudahpun sedia 3 teknologi tapisan air yang utama di dunia untuk kesesuaian rakyat Malaysia.

  • Reverse Osmosis (RO) tapisan paling halus 0.0001 micron.
  • NF Membrane, tapisan untuk hasilkan air alkali pada mesin Inception. Tapisan 0.001 micron.
  • NanoTrap tapisan yang bersih 0.01 micron.

Cuma pilih mana yang sesuai dengan keperluan. Air kotor sangat, pilihlah yang sangat bersih.

Air kurang kotor tapi nak mudah dapat air, Nanotrap pun memadai.

3. Servis Paling Kerap 2 Bulan Sekali

Pernah tengok macam mana hasil servis 2 bulan sekali mesin Coway? Ini lah rupanya. Ada yang lagi gelap kalau kawasan airnya teruk sangat.

Banyak brand kat luar sana yang “korbankan” kekerapan servis demi nak jaga untung. Nak jimat punya pasal, buah pinggang kita juga kena kerja keras tapis benda kotor masuk dalam air minum.

Jangan kena korban! Coway offer servis 2 bulan sekali untuk semua produk penapis air dan udara.

Untuk penukaran filter pulak setiap 4 bulan sekali untuk Neo. Kenapa Nano cepat tukar? Sebab dia nipis dan tak tahan lama.

Untuk RO setiap 6 bulan sekali sebab membrannya solid.

Kesimpulan

Penapis air satu benda yang kita jarang tukar. Tak macam telefon atau TV. Keputusan yang kita buat harini akan menyebabkan kita happy atau menyesal untuk tempuh 36 bulan akan datang.

Untuk pertanyaan tentang produk, call saya sekarang di 0134257121 atau 0176236508 sekarang.

Leave a Reply

Close Menu
Saya dah ada penapis air Coway kat rumah, ada masalah dengan mesin. Saya baru order tadi tapi tak faham promosi dan cara bayaran? Saya nak pindah rumah macam mana nak uruskan? Saya nak check balance akaun saya… Saya nak order spare part… Macam mana nak selesaikan?! Saya cuma ejen jualan. Abang & Kakak boleh call nombor hotline di bawah 🙂

Hai, saya sedia bantu!

We are here to help you!

Sales

Nurabyan Razak

Online

Sales

Adam Roslan

Online

Nurabyan RazakWe are here to help you!

We are here to help you! 00.00

Adam RoslanPakar Penapis Air

Hai, cik nak tahu tentang model mana ya? 00.00