Perbezaan Penapis Air Coway dan Jenama Lain

Perbezaan Penapis Air Coway dan Jenama Lain

Pagi tadi En Azfar dari Sungai Petani ada buat panggilan dan bertanyakan tentang kelebihan dan perbezaan penapis air Coway berbanding jenama lain.

Saya akan kongsikan kelebihan penapis air Coway atas pengalaman saya dan pelanggan.

Apa yang membezakan penapis air Coway dan jenama lain adalah khidmat selepas jualan (after sales service) dimana dilakukan secara berjadual, oleh juruteknik berpengalaman tanpa sebarang bayaran tambahan.

Juruteknik yang bertanggungjawab mengendalikan servis anda akan menghantar SMS temujanji sebelum datang ke rumah. Oleh itu, ada tidak akan terlepas sebarang servis atau pertukaran filter.

Cari kelebihan Coway berbanding Jenama X? Klik sini!

1. Servis Berjadual

Pelanggan sewa beli akan mendapat servis tanpa bayaran tambahan setiap 2 bulan sekali, dan penukaran filter setiap 6 bulan sekali. Berbeza dengan jenama lain, pengguna perlu buat bayaran tambahan setiap kali juruteknik datang dan menukar filter. Ini adalah kos tambahan kepada pengguna. Kadang kala ada kos luar jangka seperti alat ganti rosak, pengguna perlu bayar.

2. Juruteknik Berpengalaman

Jurutenik atau Cody (Coway Lady) adalah juruteknik yang dilatih. Mereka mempunyai pengalaman dan pengetahuan luas dalam mengendalikan produk Coway. Coway menggunakan konsep specialization, maka juruteknik hanya menguruskan pemasangan dan servis, tanpa perlu membuat sales. Berbeza dengan jenama lain, seseorang itu merangkap sales, installer dan technician. Maka, berlakulah isu kuantiti melebihi kualiti.

Cari kelebihan Coway berbanding jenama lain di pasaran? Klik sini!

Perlukan lebih maklumat tentang produk Coway? Terus Call/SMS/Whatsapp 0134257121 (Adam Roslan) sekarang juga 🙂

Leave a Reply

Close Menu
Saya dah ada penapis air Coway kat rumah, ada masalah dengan mesin. Saya baru order tadi tapi tak faham promosi dan cara bayaran? Saya nak pindah rumah macam mana nak uruskan? Saya nak check balance akaun saya… Saya nak order spare part… Macam mana nak selesaikan?! Saya cuma ejen jualan. Abang & Kakak boleh call nombor hotline di bawah 🙂

Hai, saya sedia bantu!

We are here to help you!

Sales

Nurabyan Razak

Online

Sales

Adam Roslan

Online

Nurabyan RazakWe are here to help you!

We are here to help you! 00.00

Adam RoslanPakar Penapis Air

Hai, cik nak tahu tentang model mana ya? 00.00