Mana Lagi Bagus Cuckoo vs Coway? Perbezaan Ketara Coway dengan Cuckoo yang Customer Mesti Faham Sebelum Sewa Beli

Membeli penapis air bermaksud Tuan Puan akan commit untuk tempoh masa yang panjang. Bukan macam beli telefon setahun sekali. Mesin penapis air tidak mudah rosak. Tapi customer juga mesti dapat pakej servis yang baik untuk katrij filter kat dalam mesin.

FAHAMI TEKNOLOGI TAPISAN AIR YANG ADA DI MALAYSIA.

Untuk lebih mudah faham, ada 2 teknologi tapisn air yang popular di Malaysia iaitu

  • Reverse Osmosis (RO) dengan tapisan 0.0001 micron
  • dan Nano dengan tapisan 0.01 micron. Cuckoo = Nano Positif; Coway = NanoTrap

Tapisan yang terbaik ialah RO kerana semua bendasing kotor dalam air dibuang. Metal ion atau karat bersaiz antara 0.001 – 0.0001 jadi hanya RO boleh tapis 99.9% bendasing tersebut.

Apa yang jadi pada mineral dalam air? Bukankah air mineral penting untuk badan? Jom sama sama kita rujuk Piramid Makanan Malaysia yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Sebagi manusia yang boleh makan dan minum, kita boleh dapatkan semua vitamin dan mineral dari buah-buahan, sayur-sayuran dan nasi. Manusia digalakkan minum susu untuk dapatkan kalsium; lebih baik daripada 10 gelas air kosong bermineral.

Selagi kita makan semua di atas, maka kita tak perlu risau tentang mineral daripada air. Air bermineral itu bonus. Boleh rujuk model terbaru Ombak yang beri optional mineral filter yang menambah Magnesium dalam air. Magnesium boleh didapati daripada bayam atau kekacang.

Jadi, jom dapatkan penapis air bermineral Coway serendah RM85 sebulan atau RM66 sebulan untuk RO dengan 1 suhu. RO dengan 3 suhu serendah RM120 sebulan. Call 0134257121 sekarang.

This Post Has 4 Comments

Leave a Reply

Close Menu
Saya dah ada penapis air Coway kat rumah, ada masalah dengan mesin. Saya baru order tadi tapi tak faham promosi dan cara bayaran? Saya nak pindah rumah macam mana nak uruskan? Saya nak check balance akaun saya… Saya nak order spare part… Macam mana nak selesaikan?! Saya cuma ejen jualan. Abang & Kakak boleh call nombor hotline di bawah 🙂

Hai, saya sedia bantu!

We are here to help you!

Sales

Nurabyan Razak

Online

Sales

Adam Roslan

Online

Nurabyan RazakWe are here to help you!

We are here to help you! 00.00

Adam RoslanPakar Penapis Air

Hai, cik nak tahu tentang model mana ya? 00.00