Bacaan pH Air Alkali dan RO Coway


Saya sering ditanya, berapakah bacaan pH yang dihasilkan oleh penapis air Coway? Adakah bacaan pH penting untuk air yang bersih dan selamat diminum?

Jawapannya bergantung kepada pemahaman pengguna tentang pH dan air alkali. 

Penapis air alkali, Coway Inception menghasilkan 3 bacaan pH iaitu 8.5, 9.0 dan 9.5. Air yang dihasilkan ini hanya boleh diminum 3 kali sehari, maksimum 1 liter sahaja. Lebih daripada itu, boleh mendatangkan kesan sampingan kepada pengguna. Technician dan ejen jualan akan terangkan lanjut tentang hal ini. 

Untuk sistem RO pula, pH yang dihasilkan adalah 6.8 – 7.2 bergantung kepada sumber air. Walaubagaimanapun, pH ini selamat diminum seperti yang dinyatakan oleh WHO dan NSF. 

Pada asalnya air yang dihasilkan adalah mild alkaline tetapi filter terakhir, telah menambah rasa dan sedikit mengubah pH air Coway. 

Produk Coway sentiasa dipantau WQA, tiada kompromi untuk memasikan air daripada mesin Coway adalah terbaik!

Hubungi 0134257121 untuk pertanyaan lanjut. 

Leave a Reply

Close Menu
Saya dah ada penapis air Coway kat rumah, ada masalah dengan mesin. Saya baru order tadi tapi tak faham promosi dan cara bayaran? Saya nak pindah rumah macam mana nak uruskan? Saya nak check balance akaun saya… Saya nak order spare part… Macam mana nak selesaikan?! Saya cuma ejen jualan. Abang & Kakak boleh call nombor hotline di bawah 🙂

Hai, saya sedia bantu!

We are here to help you!

Sales

Nurabyan Razak

Online

Sales

Adam Roslan

Online

Nurabyan RazakWe are here to help you!

We are here to help you! 00.00

Adam RoslanPakar Penapis Air

Hai, cik nak tahu tentang model mana ya? 00.00